neděle 29. března 2009

Kdo hlasuje Janem Schwippelem

Jeden zajímavý komentář z Hospodářských novin:
"...Něco tady totiž neštymuje. Proč se šéf ČSSD tvářil v úterý večer tak kysele? Jak to, že ve sněmovní kantýně ani v Lidovém domě nebouchalo šampaňské? Proč bitkař David Rath promluvil v rozpravě jen jednou, a to velmi střídmě? 
Nabízím pracovní hypotézu: sociální demokraté utrpěli vítězství, se kterým tak úplně nepočítali, které si tak úplně nepřáli a které jim přidělalo víc vrásek než radosti. Panu předsedovi by úplně stačilo, kdyby vládu několik dní máchal v její vlastní špíně, ponížil a pak milostivě nechal žít. 
V době, kdy se ODS po dlouhé době ocitla v průzkumech na prvním místě, získal předseda Paroubek pět dní mediální pozornosti. Téměř vytlačil ze zpráv "euroTopolánka". Co víc si přát? ČSSD není tak hloupá, aby se na jaře 2009 hnala k moci - hospodářská deprese bude ještě dlouhá, v takovou chvíli bere odpovědnost za vládu jen sebevrah. A tím Jiří Paroubek rozhodně není.
Pád Topolánkova kabinetu měl být jen teoretickou variantou. Jenže v tu chvíli posunul figurku jménem Schwippell nejprotřelejší šachista na scéně - sedmašedesátiletý veterán z Hradu..."

Žádné komentáře:

Okomentovat