středa 4. března 2009

Mirek Topolánek - hodnocení lyžařského mistrovství světa v Liberci

"Nehovoří se o podstatě, hovoří se, jak bych tak řekl, typicky česky, s typickou českou malostí o tom, jak to proběhlo všechno špatně."
Podle Mirka Topolánka selhaly v této věci tři skupiny lidí:
"První skupinou je skupina, která vůbec vymyslela celý projekt a umístila ho do míst, kde bylo zcela evidentní, že to bude znamenat výrazné vyvolané investice, přestože v nedalekém Harachově a Bedřichově jsou sportoviště připravená."
"Ta druhá skupina, která selhala, byla socialistická vláda, která rozhodla o tom, že se to mistrovství bude konat, a alokovala na to částku, která zcela evidentně byla pouze polovinou předpokládaných nákladů na vybudování sportovišť a dalších vyvolaných investic v Liberci."
"Třetí skupinou, která selhala, jsou novináři. Ostudné informování o této akci, kterou pokládám za bezprecedentně nejvýznamnější sportovní akci v poslední době, po celou tu dobu, jak přípravy toho mistrovství, tak samozřejmě vlastního konání. "
Skupiny, které neselhaly:
"... moje vláda, která se dostala k tomuto projektu v situaci, kdy hrozila nebývalá ostuda diplomatická, sportovní, politická i finanční."
"Druhá skupina, která neselhala, je bezpochyby výkonný výbor Kateřiny Neumannové. Já bych jí chtěl veřejně poděkovat za to, co udělala pro záchranu celého mistrovství a proto se toto mistrovství stalo takovým úspěchem."
Zdroj:
Tisková konference po jednání vlády 2. března 2009

Žádné komentáře:

Okomentovat